Saturday, April 19, 2014

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Καλημέρα, Καλημέρα,
Κυριακή, 20 Απριλίου, της Αναστάσεως η μέρα,
είναι ημέρα χαρμόσυνος, χριστιανική,
ου μην, αλλά, να μην ξεχνάμε και το αρνί,

βάλτε, λοιπόν, φωτιά κατά τις επτά,
με καφεδάκι, ξύλα και δεν υπάρχει βιά,
κάρβουνα μπόλικα, να είναι φυσικά,
και ας χωνέψουν να γίνει καλή θρακιά,

πρώτα το αρνί θα μπεί ψηλά,
με μοτεράκι, βέβαια, μην πάθουμε ζημιά,
και να γυρίζει γρήγορα πρίν χαμηλωθεί,
και έτσι ομοιόμορφα θε να ροδοψηθεί,

να μην ξεχάσω και το βασικό,
να το αλείφετε όλο με λάδι φυσικό,
ακόμη και κάθε πέντε λεπτά είναι καλά,
θα ψηθεί όλο, μέχρι ραχοκοκκαλιά,

αν έχει φλόγα το κάρβουνο μεγάλη,
να την σβύνετε με μπύρα, τιναχτή απο μπουκάλι,
δεν θα μυρίζει καθόλου καρβουνιά,
κοπανάτε και μπυρίτσα έτσι, στα μουλωχτά,

σας είπα, δηλαδή, την συνταγή,
και δεν έχει σημασία το αρνί,
μπορεί να είναι αδύνατο ή παχύ,
σημασία έχει το λάδι απ την αρχή,

τα ίδια κάνει και όλο το γκουβέρνο,
κανείς δεν σκοτίζεται, είναι διήμερο μη μοντέρνο,
κρασάκια, μπύρες και οινόπνευμα να ρέει,
ούτως ή άλλως, κανένας τους δεν ξέρει τί λέει,

Χριστός Ανέστη, και όλα θα πάνε καλά,
όχι βέβαια με ιδεολογήματα Κομματικά,
απολαύστε την τωρινή στιγμή,
και αφήστε άλλους να ψήνονται...για την εκλογή.......

No comments:

Post a Comment